Framtidens webshop?

Vore det inte roligt att bygga en webshop som är som t.ex. som Stardoll? 

 

Det är säkert fler än jag som har haft den tanken, jag hade den här tanken redan för tio år sedan då jag lärde mig Flash men då gick dessa sidor så långsamt och icke sökbara för sökmotorerna så var det inte intressant utan tänkte att jag får vänta på framtiden. Nu så har (oftast) bandbredden blivit snabbare och programmeringen har förbättrats men med inriktning på spel. Man ska förstås kunna vandra runt i e-butiken och prova kläder man ser eller får som förslag, man ska även kunna anpassa bakgrunden så man ser om kläderna passar in på t.ex. arbetet eller festen.

Jag tänker mig att man får bygga en avatar som liknar en själv t.ex. utseendet som hår- och ögonfärg, lägga in sina kroppsmått så man får rätt kroppsform men även intressen, vad man gör på fritiden, vad man arbetar med, favoritdesigner. Profilen kan byggas på med det mesta – och tänk vilka bra matchningar och förslag man då kan få från webshopen! Dessutom får man bara förslag på kläder som finns i ens storlek.

Så klart passar detta inte för små skärmar som mobiler men de borde självklart ha en förenklad webshopsversion anpassad för just mobiler.