Går e-handelns utveckling bakåt?

Det var en tid då alla webbshoppar strävade efter att utvecklas, att leverera så snabbt som möjligt. Men vad har hänt?

Nu verkar det gå bakåt, t.ex adlibris som blev väldigt populära på grund av leverera snabbt skickar sina bokpaket efter flera dagar! Jag förstår att sedan de slutade med eget lager så tar det längre tid då böckerna ska skickas via Förlagssystem. Det funkar att få det express, jag förstår att expressfrakt går snabbare men varför väntar man med att packa ordern i flera dagar? Nu är inte adlibris den enda utan jag märker att fler och fler shoppar dröjer med att skicka sina beställningar, varför? Är det billigare att skicka en ”batch” hos DHL, Schenker eller PostNord? Det konstiga är att om jag beställer en elektronikkomponent från USA så har jag fått den senast efter två dagar men beställer jag den från samma stad tar det en vecka. Varför når inte Pär Svärdsons (apotea) filosofi fram till alla e-handlare.